Utilaje Constructii, Materiale constructii masini                 | Buna, vizitator! [ Inregistrare | Autentificarerss  |  tw

Publica anunt

Cinci arhitecţi bucureşteni schimbă faţa Kievului

| Arhitectură, Urbanism | 27/02/2012

scheme


Tinerii Vlad, Alexandru, Rozina, Cristina si Iulian au uimit Europa cu un proiect de proportii prin care Kievul va fi complet refacut.

Cei cinci au castigat concursul de proiecte, organizat in capitala Ucrainei, in fata a 300 de echipe participante din intreaga lume.

Cei cinci specialisti in frumusete urbana din Romania au pus pe hartie, in doar doua luni, schitele dupa care Kievul va fi modificat aproape complet urbanistic si arhitectural, in urmatorii 15 ani. Vlad Stoica, Alexandru Tudose, Rozina Dragomir, Cristina Zlota si Iulian Canov, toti absolventi ai Universitatii “Ion Mincu” din Bucuresti, sub indrumarea profesorului lor, Gabriel Pascariu, au decis, la inceputul lunii noiembrie a anului trecut, sa participe la unul dintre cele mai mari concursuri de urbanism din Europa, denumit “Perlele Dneprului”.

hidropark aerial summer 500x286 Cinci arhitecţi bucureşteni schimbă faţa KievuluiProiectul pentru care au intrat in competitie a fost unul anuntat de Primaria Kiev. Mai exact, municipalitatea capitalei Ucrainei a scos la concurs gasirea unui concept prin care sa fie conservate flora si fauna din Kiev, recunoscute ca fiind asemanatoare unei microdelte, si care, totodata, sa ofere cea mai buna solutie de trafic in oras. Edilii ucraineni au solicitat ca insulele raului Dnepr sa fie conservate si totodata integrate in viata orasului, dar sa le ofere locuitorilor si turistilor cele mai moderne posibilitati de transport.

Cei cinci romani se afla pentru prima data in fata unei provocari de acest gen. In competitie s-au inscris 300 de echipe din toata lumea. Nu mai putin de 40 au fost selectate in prima faza, iar finaliste au ramas doar opt. Printre acestea a fost si echipa Wolf House Production, asa cum si-au denumit-o specialistii din Bucuresti.

Citeste articolul integral

 

Autor: Vlad Ignat
Sursa: Adevarul

 

Publicitate

Lasa un raspuns

Publicitate

Urmareste-ne!